Allergiecentrum

Allergiecentrum

zorgstap

In het allergiecentrum van het KNO MC, behandelen we allergieklachten van de bovenste luchtwegen op basis van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen. Hierdoor slagen we erin de allergie niet alleen te verminderen, maar ook te genezen, zodat mensen definitief van hun klachten af komen. 

Binnen ons allergiecentrum kennen we de volgende zorgstappen. We combineren deze stappen zoveel mogelijk tijdens het eerste consult, zodat er geen onnodige extra afspraken gemaakt hoeven worden.

Onderzoek

Kijkonderzoek van de neus

Door middel van dit onderzoek kunnen we andere oorzaken voor de klachten uitsluiten en de ernst van de klachten vaststellen. Zo kan vastgesteld worden of er sprake is van andere afwijkingen zoals neuspoliepen, ontstekingen of een vergrote neusamandel.

Klik hier voor meer informatie

Reukonderzoek

Veel patiënten met allergieklachten hebben ook last van reukklachten. Door een reukonderzoek uit te voeren kunnen we de ernst van de allergieklachten beter inschatten.

Klik hier voor meer informatie

Allergietest

Om precies uit te zoeken voor welke stoffen u eventueel allergisch bent, wordt een allergietest gedaan. Hierbij krijgt u een aantal prikjes met allergenen in de huid van de arm.

Klik hier voor meer informatie

Scan van het neusbijholtengebied

Als er naast de allergieklachten ook aanwijzingen zijn voor een chronische ontsteking in het neusbijholtengebied, kan de KNO-arts een scan van de bijholten aanvragen. Deze kan worden gemaakt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Behandeling in het allergiecentrum

De allergieklachten zijn op verschillende manieren te behandelen. In het KNO Medisch Centrum hebben we de volgende mogelijkheden:

Voorlichting

We geven u goede voorlichting over welke maatregelen u zelf kunt nemen om de blootstelling aan allergenen te verminderen.

Klik hier voor meer informatie over allergie

Medicijnen

We voorzien u van de meest recente medicijnen. Denk hierbij aan tabletten, neussprays en oogdruppels.

Immunotherapie 

Een andere manier om allergieklachten te behandelen is om het afweersysteem te laten wennen aan de stof waar u allergisch op reageert. Deze behandeling heet immunotherapie. Het doel hiervan is om u minder allergisch te maken. Dit kan door middel van injecties, maar met tabletten. 

Zie voor meer informatie: immunotherapie in het KNO Medisch Centrum.

Neusschelpverkleining

Als er door de allergie sprake is van teveel zwelling van het neusslijmvlies is, kan de neus blijvend verstopt zitten ondanks de medicijnen. In dit geval is het mogelijk om de neusschelpen door middel van een pijnloze poliklinische behandeling te verkleinen.

Klik hier voor informatie over de neusschelpverkleining.

allergietest KNO Medisch Centrum