DR. Kim van der Marel

KNO-arts sinds 2019

BIG nummer: 19911947701

Dr. Kim van der Marel studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar geneeskunde studie deed zij wetenschappelijk onderzoek naar de resultaten van myringoplastieken (trommelvliessluitingen). 

Na haar artsexamen in 2009 begon zij in Leiden aan haar promotie-onderzoek waarvoor zij meerdere prijzen won tijdens internationale congressen en een AIOSKO-beurs ontving. 

In 2013 promoveerde zij op het proefschrift ‘Unraveling the implanted cochlea: radiological evaluation of cochlear morphology and electrode position in CI patients’ onder leiding van prof. dr. ir. J.H.M Frijns.

Het laatste jaar van haar opleiding volgde zij gedeeltelijk in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis om zich verder te ontwikkelen op het gebied van huidtumoren en speekselkliertumoren. 

In 2019 voltooide zij de opleiding tot KNO-arts in Leiden en werkte ze gedurende 1 jaar als algemeen KNO-arts in Haarlem en Hoofddorp bij de Vijf Meren Kliniek. Hierna voltooide zij gedurende 2 jaar in het Diakonessenhuis in Utrecht en Zeist een fellowship otologie en dermato-oncologie.’

Sinds 2023 heeft Dr. Kim van der Marel ook haar Somnologie examen behaald.

Aandachtsgebieden

  • Oorchirurgie
  • Algemene KNO-heelkunde
  • Aangezichtschirurgie
  • Huidtumoren van het aangezicht

Nevenactiviteiten

  • Lid van de Nederlandse Vereniging KNO-heelkunde